Chcete se zúčastnit setinové rallye? Přihlaste se!

5.12.2022

Do začátku nové sezony veteránských setinových rallye sice zbývá několik měsíců, zájemci o účast v podnicích Classic Challenge 2023, pořádaných jihočeským týmem ČK motorsport, však už můžou poslat svou přihlášku.

Spring Classic se uskuteční v sobotu 15. dubna s centrem v Telči, historickém městě zařazeném v Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Přípravy soutěže jsou v plném proudu, o detailech budeme posádky informovat s dostatečným předstihem.

Druhým podnikem zařazeným do tuzemského seriálu je Moravian Wallachia Classic. Třetí ročník je naplánovaný na obvyklý termín těsně před letními prázdninami, to znamená 23. a 24. června. Více informací o této soutěži bude v následujících týdnech k dispozici na mwc.cz.

Vyvrcholení Classic Challenge 2023 se odehraje stejně jako v minulých letech při největší tuzemské setinové rallye South Bohemia Classic. Tradičním dějištěm již čtrnáctého ročníku bude v termínu 8. a 9. září Hotel Resort Relax v Dolní Vltavici. Úspěšné dvojice s největším počtem bodů nasbíraných v průběhu celého roku budou dekorovány právě tady při slavnostním galavečeru.

Kromě online registrace do Spring Classic a South Bohemia Classic jsou na webových stránkách jednotlivých rallye k dispozici rovněž jejich pravidla. Hlavní změnou pro následující ročník je zavedení koeficientů, kdy celkový součet trestných bodů každé posádky bude v konečných výsledcích daného podniku vynásobený koeficientem určeným dle roku výroby vozidla. Takže čím starší auto, tím větší šance na lepší umístění.

Kalendář Classic Challenge 2023

IV. Spring Classic | 15. 4. 2023 | www.springclassic.cz

III. Moravian Wallachia Classic | 23. – 24. 6. 2023 | www.mwc.cz

XIV. South Bohemia Classic | 8. – 9. 9. 2023 | www.southbohemiaclassic.cz

Foto: Petr Skřivánek