Veteránské skvosty projedou Českou Kanadou a okolím

4.6.2021

Milovníci klasických vozů si přijdou na své v sobotu 5. června. Do malebných lokalit na území mezi Jindřichovým Hradcem, Pelhřimovem a Telčí zavítají stroje, které psaly automobilovou historii. Druhý ročník Spring Classic sem zavede zhruba 90 posádek.

Na 235 kilometrů dlouhou trasu začnou veterány vyrážet z centra Jindřichova Hradce v 10 hodin. Jakmile opustí náměstí Míru, čeká je cesta do Stráže nad Nežárkou, Nové Bystřice, Strmilova, Žirovnice a Kamenice nad Lipou. Po obědě se účastníci přes Počátky, Horní Cerekev, centrum Telče, Dačice a Slavonice vrátí zpátky do České Kanady. Cíl soutěže je opět na jindřichohradeckém náměstí, kam klenoty na čtyřech kolech přijedou před 17. hodinou.

Nabité startovní pole slibuje skvělou podívanou, vždyť průměrný rok výroby všech přihlášených vozidel se zastavil na hodnotě 1974. Diváci se můžou těšit na legendární i méně známé značky – jmenujme například Jaguar, MG, Mercedes-Benz, Austin Healey, DeLorean, Porsche, Ferrari, Maserati, Alfa Romeo nebo Triumph. Nejstarším strojem na trati se startovním číslem 1 bude Jaguar MKV saloon z roku 1949, silně zastoupena jsou 60. a 70. léta minulého století, když auta vyrobená v tomto období tvoří téměř dvě třetiny účastníků.

Více informací včetně kompletního přehledu obcí na trase s časy průjezdu najdete na oficiálních internetových stránkách www.springclassic.cz.

II. Spring Classic 2021 se koná pod záštitou starosty města Jindřichův Hradec Ing. Jana Mlčáka, MBA.

Foto: Ondřej Kroutil